Gheorghe Carp: Heliportul Spitalului Clinic de Urgență din Oradea şi-a dovedit utilitatea

Heliportul construit pe Spitalul Clinic de Urgență din Oradea, singurul amenajat pe un spital sau clădire publică, și-a dovedit deja utilitatea. Într-un singur an peste 200 de vieţi au fost salvate datorită intervențiilor elicopterului SMURD. Existenţa heliportului a scurtat cu cel puţin 45 de minute timpul de intervenţie pentru pacienţii în stare critică. Luna aceasta a avut loc şi primul transport de organe cu elicopterul din Oradea.

Helioportul a fost autorizat pe 20 martie 2017 si e funcţional 24 de ore din 24. Amenajarea lui a durat trei ani şi a costat 1,4 milioane de lei, bani proveniţi din donaţii, din bugetul spitalului şi din alocații bugetare de la Ministerul Sănătăţii.

„Acest heliport, cu toate că a fost privit cu sceptimism la început, pentru că lumea nu credea că se poate face şi în România, şi-a dovedit utilitatea. Sunt sute de decolări şi aterizări de pe acest heliport şi toată lumea este mulţumită, atât echipajele SMURD, cât şi spitalul, deci şi pacienţii”,a declarat pentru digi24oradea, managerul spitalului dr. Gheorghe Carp.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri