Gheorghe Carp in scandalul Hexi Pharma: „Achizitiile s-au facut prin licitatie”. Dovada ca Spitalul Judetean a achizitionat dezinfectanti prin negociere directa

In toate spitalele din ţară se fac verificari pentru a se stabili dacă sunt folosiţi dezinfectanţi cumpăraţi de la Hexi Pharma.

În Oradea, atat administratia municipiului cat si cea judeteana au comandat un audit în acest sens la unitatile medicale cu paturi din subordine şi urmează să decidă ce se va întâmpla cu substanţele dezinfectante. In plus, sefii spitalelor au luat legătura cu firmele care au ocupat locurile doi şi trei la licitaţii si au primit asigurări că pot primi oricând cantitatea de dezinfectanţi necesară.

In Bihor au ajuns in ultimii ani mai multe serii de dezinfectanti de la firma Hexi Pharma. Managerul Spitalului Clinic Județean din Oradea, dr. Gheorghe Carp a declarat pentru Digi 24 ca „din fericire, la noi toate achiziţiile s-au făcut prin licitaţie şi nu prin achiziţie directă”. Portalul national de achizitii publice il contrazice insa.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea a achizitionat, in 2015, dezinfectanti de nivel mediu si dezinfectanti pentru instrumentar dar si medicamente de la HEXI PHARMA. Doar o achizitie a fost facuta prin licitatie deschisa, la celelalte procedura fiind fara anunt de participare, prin negociere directa. In anii precedenti, Spitalul Judetean mai incredintase firmei Hexi Pharma, alte 4 contracte: 3 in 2012 si unul in 2013. Click foto pentru detalii:

hexi-oradea

Distribuie informația
Alte știri