Gheorghe Carp: Precizări privind achiziția de materiale sanitare de protecție din China pentru spitalele din Oradea și județul Bihor

Referitor la câteva declarații din partea unui partid politic, neconforme cu realitatea, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, face următoarele precizări:

„Doresc să fac câteva precizări în ceea ce privește achiziția de materiale sanitare de protecție din China pentru spitalele din Oradea și județul Bihor, din perioada stării de urgență, în contextul pandemiei Covid-19. Mă voi referi mai exact la fondul problemei și nu la alte discuții cu caracter electoral lansate de un partid politic.

  • Materialele sanitare de protecție achiziționate în luna martie de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea au certificate de conformitate europeană, fără de care ele nu ar fi putut fi importate în România, acestea fiind verificate de instituțiile de control abilitate.
  • Achiziția lor a fost absolut necesară, stocurile de materiale de protecție ale spitalelor de la începutul pandemiei fiind suficiente pentru câteva săptămâni în condiții normale, dar insuficiente pentru situația creșterii numărului de cazuri, iar noi am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a ține lucrurile sub control, pentru a proteja personalul medical și populația de riscul răspândirii virusului Covid-19.
  • Aceste materiale, achiziționate și folosite în ultimele luni de personalul medical din toate spitalele din Oradea și din județul Bihor, și-au dovedit utilitatea, drept urmare nu au existat reclamații din partea spitalelor iar cadrele medicale nu s-au îmbolnăvit, așa cum s-a întâmplat în alte spitale din România.

Înțelegem caracterul electoral al afirmațiilor, dar noi vă asigurăm că vom continua să facem ceea ce trebuie pentru a ține lucrurile sub control în județul nostru.”

Distribuie informația
Alte știri