Gigantul din tech Facebook îşi schimbă numele începând cu 1 decembrie

Foto: jpost.com

Mark Zuckerberg a anunţat joi, 28 octombrie, că gigantul Facebook îşi va schimba numele în Meta, de la 1 decembrie. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, reţeaua de socializare îşi va păstra numele de Facebook, în schimb compania-mamă, din care fac parte şi Instagram și Whatsapp, se va numi Meta.

Noul logo al companiei va fi o literă „M” albastră.

„De acum înainte, vom fi pe primul loc pe metavers, nu pe Facebook. Asta înseamnă că, în timp, nu veți avea nevoie de un cont Facebook pentru a utiliza celelalte servicii ale noastre. Pe măsură ce noul nostru brand începe să apară în produsele noastre, sper că oamenii din întreaga lume vor cunoaște marca Meta și viitorul pe care îl reprezentăm”, a transmis Mark Zuckerberg pe contul său de Facebook.

Schimbarea numelui în Meta reflectă ambiția companiei de a se dezvolta dincolo de granițele rețelele sociale și de a familiariza publicul cu metaversul, termenul științifico fantastic folosit de Facebook pentru a descrie viziunea sa despre ce înseamnă să lucrezi și să te joci într-o lume virtuală.

„În metavers, vei putea face aproape orice îți poți imagina, să te întâlnești cu prietenii și familia, să lucrezi, să înveți, să te joci, să faci cumpărături, să creezi, precum și experiențe complet noi care seamănă cu nimic când te gândești la computerele sau telefoanele de astăzi. Am făcut un film care explorează cum ai putea folosi metaversul într-o zi. În acest viitor, te vei putea teleporta sub formă de hologramă pentru a fi la birou, la un concert cu prietenii sau în sufrageria părinților tăi”, a transmis Mark Zuckerberg .

Distribuie informația
Alte știri