Gimnastica AVIVA: cum ne putem influența ciclul menstrual – VIDEO

„Doar o femeie poate ști de ce este în stare o femeie”, spunea Somerset Maugham. Pornind de la acest citat al cunoscutului dramaturg și prozator englez, Aviva Gabriella Steiner, o respectabilă doamnă a baletului mondial, a elaborat o metodă naturală, noninvazivă pentru reglarea fertilității, ce constă într-un sistem complex de exerciții fizice, ce se adresează atât femeilor, cât și bărbaților, în diverse situații și în scopuri multiple. Această gimnastică hormonală a ajuns acum și în România, mai precis, la Oradea, unde și-a găsit rapid adepte printre femeile interesate de sănătatea intimă.

Ce este AVIVA?

Sunt femei care sunt convinse că prin exerciții fizice nu se poate influența ciclul menstrual. Altele știu că nu numai exercițiile, dar și alți factori externi influențează sistemul hormonal. Reglarea fertilității se practică, într-un mod natural și firesc, din cele mai vechi timpuri, de către popoarele aborigene, care prin dansurile lor de fertilitate cunosc cum să regleze și să planifice nașterile după bunul plac. Subiectul nu este, așadar, o noutate, însă este discutat mai cu perdea în epoca modernă. Metoda AVIVA produce tocmai efectul așteptat, prin antrenarea mușchilor externi și interni ai părții inferioare a abdomenului, prin mișcarea mușchilor perineali și fesieri. Antrenarea intensă a acestor mușchi intensifică circulația sângelul în zona respectivă. Astfel ajung în organele-țintă mai mulți hormoni, mai multe vitamine și alte substanțe vitale. Toate acestea creează cadrul unei funcționări optime a organelor genitale interne, dar se pot produce efecte pozitive și la nivelul glandei centrale, a hipofizei.

Aceste serii de mișcări, 18 la număr, ce nu durează mai mult de 30 de minute, pot contribui la apariția, reglarea și normalizarea ciclului menstrual, precum și la ameliorarea simptomelor menopauzei. Exercițiile, executate pe melodii de succes de la Beatles, Elvis Presley etc., sunt niște elemente simple de gimnastică, pe care toate femeile sănătoase le pot efectua.

În ce situații poate ajuta Metoda AVIVA?

  • Aveți spasme puternice înainte sau pe parcursul menstruației?
  • Durata menstruației este mai lungă de cinci zile?
  • Suferiți de exces de greutate corporală, dar nu din cauza alimentației excesive?
  • Aveți probleme de infertilitate chiar dacă nu există niciun motiv medical?
  • Simptomele menopauzei vă cauzează disconfort?
  • Aveți doar câteva menstruații pe an și vă deranjează acest fapt?
  • Menstruația este neregulată, câteodată apare din două în două săptămâni, alteori doar la fiecare două luni?
  • Nu ați avut menstruație pe cale naturală niciodată, deși ați împlinit 13, 20, poate chiar și 30 de ani?
  • Ați rămas însărcinată, în ciuda faptului că ați utilizat metode anticoncepționale?

Dacă manifestați vreunul dintre simptomele de mai sus, această metodă poate să vă schimbe și să vă ușureze viața. Noutatea constă în faptul că îi conferă femeii posibilitatea să se lupte cu problemele mai sus menționate fără niciun instrument extern, ci doar pe cale naturală, cu forțe proprii, cu implicarea energiilor corpului.

Teodora Ivan

Distribuie informația
Alte știri