Giordan Watson este noul jucător al CSM CSU Oradea

Giordan Watson este noul jucător al CSM CSU Oradea. Cele două părți au semnat un contract cu valabilitate pentru două sezoane. Născut pe data de 24 octombrie 1985, în Statele Unite ale Americii, la Detroit, Watson este fundaș. Înalt de 1.78 metri, sportivul amintit evoluează la poziția 1.

Watson este conducătorul de joc al echipei naționale a României și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. El este absolvent al universității Central Michigan, pentru care a evoluat în NCAA între 2004 și 2008.

Cariera de jucător profesionist de baschet a lui Giordan Watson a demarat în urmă cu un deceniu. Primul angajament profesionist al acestui jucător a fost cu formația germană Eisbären Bremerhaven. De-a lungul carierei a jucat pentru Giants Nördlingen (Germania), Njarðvík și Grindavík (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia), respectiv Le Mans Sarthe (Franța).

Watson a câștigat Cupa României de două ori. Primul trofeu l-a câștigat în 2014, alături de Energia Târgu Jiu, iar cel de-al 2-lea în 2018, cu U-BT Cluj-Napoca. Ambele trofee au fost câștigate după finale disputate în compania lui CSM CSU Oradea. De asemenea, el are două medalii de bronz în LNBM, una cu Târgu Jiu în 2015, respectiv una cu Clujul în 2018. În plus, Watson a câștigat campionatul, cupa și supercupa Islandei.

Foto: Alina Cojocaru / www.fiba.basketball

Distribuie informația
Alte știri