Giorgia Meloni, prima femeie premier din istoria Italiei, a depus jurământul

Foto: tvqui.it

Giorgia Meloni a depus astăzi jurământul pentru funcţia de şef al guvernului italian. Va merge apoi în Parlament, pentru a cere votul de încredere. Giorgia Meloni va fi prima femeie premier din istoria Italiei, după 30 de bărbați care au ocupat această funcţie.

Mâine, Mario Draghi va preda guvernul Giorgiei Meloni apoi va urma prima ședință a noului executiv. Noul guvern este format din 24 de miniștri, între ei sunt 6 femei și 5 tehnocrați. În guvern sunt Antonio Tajani, fost preşedinte al Parlamentului European, care va fi ministru de Externe, și Matteo Salvini, care a primit portofoliul de la Infrastructură. Cumnatul ei este viitorul ministru al Agriculturii.

Italienii așteaptă de la noul guvern să le fie scăzute facturile, care acum sunt exorbitante, să fie schimbate legea pensiilor și legea bugetului. Noul guvern vrea să schimbe acel drept de cetățenie, pentru că multe persoane preferă să nu muncească pentru a primi acel drept de cetățenie – un ajutor care depășește 600 de euro – , dorește să schimbe Constituția, astfel încât președintele să fie votat de popor.

Distribuie informația
Alte știri