Gojdiștii de ieri, jurnaliștii de azi – O întâlnire de suflet între generații

În cea de a cincea zi a activităților incluse în programul Centenarului Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, joi, 3 octombrie 2019, a fost rândul foștilor absolvenți să se întâlnească cu elevii gojdiști în cadrul unor mese rotunde. Peste 50 de foști absolvenți ai Colegiului Național „Emanuil Gojdu” au răspuns prezent la o serie de ateliere, mese rotunde și dezbateri cu actualii elevi. Mircea Bradu, Alexandru Pop, Dorina Ursente, Alina Bădulescu, Amorin Popa, Camelia Bușu, Oana Mudura, Mihai Dacin, Vasile Creț și mulți alții și-au împărtășit din experiența lor de gojdiști tinerilor elevi.

Profesioniști în domeniilor lor de teatru, administrație, politică, mass-media, IT, armată, justiție, medicină și multe altele, foștii gojdiști s-au bucurat de oportunitatea oferită de conducerea școlii și și-au povestit experiențele de viață, modul în care, de pe băncile „Bastiliei”, au evoluat până a avea o carieră de succes.

Unul dintre cele mai interesante ateliere a fost cel de mass-media, unde 30 de tineri i-au întâlnit pe Dorina Ursente (oradeaindirect.ro), Camelia Bușu (Jurnalul Bihorean), Oana Mudura (fost prezentator știri TV, actualmente având propria afacere) și Mihai Dacin (Radio, TV, iar în prezent are un business în domeniu). Dorina Ursente le-a povestit elevilor că în acest an a împlinit 40 de ani de la absolvirea Liceului „Em. Gojdu”, iar mândria de a fi gojdist nu dispare niciodată. Le-a vorbit tinerilor de mentorul ei din cei 8 ani petrecuti in „Bastilia”, prof Marcela Bejan, le-a urat să-si facă „din nume, un renume” și să se bucure de orice oportunitate oferită de viață.

Mihai Dacin a reușit să capteze atenția tinerilor cu poveștile sale de DJ încă de pe băncile școlii, oferind propriul său exemplu vizavi de implicare, încă din liceu, în activități voluntare sau să lucreze în perioada vacanțelor. Camelia Bușu a cunoscut liceul încă din primii săi ani de viață, mama sa, Livia Papiu, fiind pofesoară de geografie la „Gojdu”. Camelia Bușu, înainte de Revoluție, era studentă la Matematică, însă căderea regimului comunist i-a oferit și șansă de a intra în rândurile mass-media și, după 30 de ani de presă, nu regretă deloc acest lucru. Oana Mudura este cea care s-a bucurat de oportunitățile oferite în țară, pe care în străinătate nu le-ar fi putut valorifica. La 23 de ani era prezentatoare de știri la Digi 24 TV, apoi la 26 de ani a preluat conducerea postului local Oradea, Digi 24 TV, iar la 31 de ani și-a deschis propriul business în domeniu. Toți patru sunt oameni cu o reputație impecabilă în citadela de pe Criș, se bucură de o imagine de profesioniști desăvârșiți, iar Colegiul Gojdu, acum când își sărbătorește Centenarul, se poate mândri cu ei.  

Dragi Gojdiști, un centenar așa cum meritați!

Cristina Pușcaș

Distribuie informația
Alte știri