„Gojdiștii deținuți își vor demnitatea înapoi” sau „Premianții și olimpicii batjocoriți, nu susținuți”, mesajele elevilor orădeni care au protestat împotriva demiterii directorului Florin Nicoară

Uniți pentru Gojdu s-au adunat în Piața Unirii circa o sută de elevi și profesori de de la liceele Emanuil Gojdu, Mihai Eminescu, Onisifor Ghibu și Iosif Vulcan din Oradea. Cu afișe confecționate de ei, eșarfe portocalii la braț sau la gât, sub supravegherea jandarmilor și a poliției, adolescenții și-au arătat nemulțumirea pentru demiterea directorului Florian Nicoară, dar și pentru modul în care directorul Inspectoratului Școlar Bihor, Virgil Blage. „Echipa Consiliului CNEG se opune demiterii directorului Nicoară.” „Gojdiștii deținuți își vor demnitatea înapoi.” „Excelența călcată în picioare.” „De la elevii de la terase la olimpicii din ziare.” „Premianții și olimpicii batjocoriți nu susținuți.” „Blage nu uita va veni și ziua ta.”

Abrudan Ștefan, președintele Consiliului Elevilor din Colegiul Național Emanuil Gojdu, a declarat că elevii doresc scuze publice din partea inspectorului școlar Virgil Blage, pentru denigrarea gojdiștilor, demisia acestuia și repunerea în funcția de director a profesorului Florin Nicoară.

Din Piața Unirii elevii și profesorii au pornit în marș spre Inspectoratul Școlar, unde și-au scandat din nou doleanțele, dorindu-și ca o delegație a lor să fie primită de inspectorul general Virgil Blage.

Față de protestul artiștilor de săptămâna trecută, la protestul elevilor toți participanții au purtat mască și au încercat să respecte și distanța de 1,5 metri impuse de regulile actuale.

Elevii s-au dovedit adevărați reprezentanți ai Generației Z la protest. Conștienți de importanța media și a efectului mediatic pentru protestul lor, au respectat regulile, dar s-au grupat pentru fiecare interviu și poză astfel încât totul să fie clar și vizibil. Modul elegant de a-și exprima nemulțumirea și refuzul acceptării deciziilor Inspectoratului Școlar oferă speranță pentru viitor.

Daniela Stoica

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri