IGPR: Alina Bica, fosta șefă DIICOT, va fi adusă în ţară după ce a fost prinsă în Italia

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, se află în custodia autorităților din Italia, a anunțat vineri Poliția Română. Și omul de afaceri Ioan Bene, de asemenea condamnat în România și urmărit internațional, a fost prins de polițiștii din Italia. Amândoi urmează să fie aduși în țară. Anunțul a fost făcut vineri seară de șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Alina-Mihaela Bica era urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul lui Ovidiu Tender.

Omul de afaceri Ion Bene, urmarit internațional și el cu mandat de arestare, a fost condamnat la 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, evaziune fiscală.  A fost dat în urmărire după ce s-a sustras încarcerării în urma condamnării în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la data de 31 ianuarie 2018. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Bene la 3 ani şi 8 luni închisoare şi trebuia să fie încarcerat la Penitenciarul Gherla. A doua sentință a primit-o în 30 octombrie 2019. Tribunaul Bucureşti l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Bica și Bene urmează să fie prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Cei doi au fost descoperiți în aceeași zonă, a anunțat vineri seara șeful IGPR, Liviu Vasilescu.

Distribuie informația
Alte știri