Grădina Zoologică din Oradea va fi relocată în comuna Sânmartin. Vezi unde anume

Grădina Zoologică din Oradea va fi relocată în comuna Sânmartin, în pădurea dinspre Cordău. Terenul care va fi eliberat în câţiva ani va fi folosit pentru amenajarea hub-ului sportiv al municipiului. Există în acest moment un acord de principiu. Anunţul a fost făcut de primarul Florin Birta, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan.

Pe noul amplasament, Grădina Zoologică va avea o suprafaţă de 15 – 20 ha, faţă de doar 7 ha cât are în prezent.

„Mutarea nu se va face peste noapte. Va trebui ca Primăria Oradea să preia terenul, care astăzi este în fondul forestier la Romsilva. Apoi, va trebui proiectat noul amplasament al Zoo, pe 15 – 20 de hectare, astfel încât să fie o pădure cu o grădină zoologică, cum cea din Ungaria, de la Nyíregyhaza”, a declarat preşedintele CJ Bihor.

„Sunt de acord cu mutarea Grădinii Zoologice, însă nu în Pădurea din Băile Felix, ci în pădurea din Betfia sau Cordău, unde este spațiu suficient. Condiţia pusă este ca Zoo să nu afecteze populația, adică să fie la distanță de zonele locuite”, sustine primarul din Sânmartin, Cristian  Laza.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri