Grav accident de teleferic în Italia. MAE: Nu sunt români printre victime

14 persoane au murit, duminică, după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, relatează Agerpres.

Ministerul de externe al Israelului a declarat pentru AFP că cinci israelieni au murit în accident: un cuplu şi un copil care locuiau în Italia şi un cuplu care locuia în Israel.

Telecabina transporta 15 persoane. Nu era supraîncărcată, deoarece aceste cabine pot transporta peste 35 de pasageri.

Telecabina a căzut de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi s-a rostogolit la vale până s-a izbit de un copac. Acest teleferic pentru turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei, conform agenţiei de presă ANSA.

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat, că autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General de la Torino nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

Distribuie informația
Alte știri