Grecia anunță deschiderea sezonului turistic luna viitoare.

Foto: wall-street.ro

„Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”, a declarat ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, în Parlamentul grec, cu privire la planul guvernului pentru redeschiderea sectorului turistic, pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus care a afectat toate țările europene.

Pe tot parcursul discursului său în fața parlamentarilor greci, Teocharis a spus că, pentru a deschide ușile turiștilor internaționali în acest an în siguranță, ministerul pe care îl conduce implementează un plan care are următoarele cinci linii de apărare:

  • Pasagerii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului Coronavirus la sosirea lor.
  • Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.
  • Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.
  • Vaccinările lucrătorilor, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.
  • Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

„Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător”, a spus ministrul turismului din Grecia, adăugând că „Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”.

Guvernul Greciei continuă să își păstreze deocamdată majoritatea restricțiilor pentru a preveni creșterea numărului de infecții cu COVID-19.

Totuși, autoritățile țării cred că vaccinarea continuă va contribui la restabilirea sectorului turistic până la jumătatea lunii mai, transmite SchengenVisaInfo.com.

Distribuie informația
Alte știri