Grefierii anunţă demararea protestelor. Cei din Bihor li se alătură

Grefierii anunţă demararea protestelor, reclamând, printre altele, lipsa unui statut al profesiei, inechităţi salariale, nerecunoaşterea corespunzătoare a muncii şi deficit de personal. În această săptămână ei vor purta banderole albe, iar în data de 15 martie, în intervalul orar 11.00- 15.00 este programat un miting la sediul Guvernului, în Piaţa Victoriei. Protestul grefierilor se va derula, însă, şi prin refuzul muncii suplimentare în instanţe şi parchete, începând cu data de 18 martie.

Potrivit grefierilor, acest protest va genera ”blocaje în activitate în maxim 10 zile”. Din 18 martie aceştia vor începe şi negocierea contractul colectiv de muncă şi anunţă declanşarea conflictului colectiv de muncă în situaţia în care angajatorii nu răspund revendicărilor.

Totodată, grefierii anunţă, în luna aprilie, mitinguri în cascadă, la nivel de judeţ, în toate instanţele şi Parchetele, iar în luna mai, miting comun al sindicatelor personalului auxiliar de specialitate şi conex, sindicatelor din sistemul penitenciar şi din probaţiune – afiliate la Federaţia PUBLISIND.


Distribuie informația

Alte știri