Greva in Primariile Bihorului. Cati functionari au oprit lucrul

Cine a avut astazi de rezolvat probleme administrative, a avut surpriza sa constate ca in multe primarii functionarii sunt in greva. Sindicaliştii din administraţia publică locală au protestat in acest fel după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor au eşuat. Nu toti functionarii sunt afiliati insa unui sindicat asa ca au fost si cazuri in care activitatea s-a desfasurat normal, de exemplu, la Primaria Oradea.

Pentru a avea o imagine clara, Prefectura Bihor a solicitat inca de dimineata tuturor celor 101 unitati administrativ-teritoriale din judet sa transmita daca functionarii au oprit lucrul. Pana la ora 13, doar 40 de UAT-uri au raspuns , dintre care 18 au anuntat ca sunt in greva.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut sâmbătă negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliştii susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită categorie din sistemul bugetar. Ei cer majorarea salariilor de bază cu 25%, acordarea normei de hrană pentru si vouchere de vacanţă.

foto:timesnewroman.ro

Distribuie informația
Alte știri