Grindeanu: Lucrările pe șantierul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania au ajuns la un stadiu fizic de 28%.

Lucrările pe şantierul Secţiunii Nuşfalău – Suplacu de Barcău au ajuns la un stadiu fizic de 28%, constructorul turc fiind obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook, in descrierea unui videoclip filmat pe șantier.

Potrivit oficialului guvernamental, constructorul turc a fost obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până acum (20% față de graficul stabilit în contract).

În prezent, 462 de muncitori (cu 173 de utilaje) lucrează, în două schimburi, la terasamente și la structurile podurilor și pasajelor.

Lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 și, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului viitor.

Contractul pentru proiectare și execuție, în valoare de peste 76 de milioane de euro (fără TVA) a fost semnat în septembrie 2020 și este finanțat prin POIM 2014-2020.

Alte știri