Gripa aviară s-a întors în România. A fost detectată la o fermă nu departe de Bihor

Gripa aviară a revenit în țara noastră, după ce mai multe focare au fost confirmate şi în Ungaria și Polonia. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară a anunțat că la o fermă de găini, din județul Maramureș, a fost confirmată prezenţa virusului H5N8, potrivit stirileprotv.ro. Virusul a ucis 11.190 de păsări dintr-un efectiv de 18.699 

Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat miercuri că a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă de gâşte din apropiere de oraşul Letavertes, estul Ungariei, la aproximativ 35 de kilometri de Oradea, informează MTI. Acesta este al doilea focar de gripă aviară H5N8 raportat de Ungaria după cel descoperit la începutul săptămânii la o mare fermă de curcani din judeţul Komarom – Esztergom, nord-vestul Ungariei.

Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria a precizat că a ordonat ca întregul efectiv de 115.000 de gâşte de la ferma din apropiere de oraşul Letavertes să fie sacrificat şi în plus a introdus o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri în jurul fermei.

Alte știri