Gripa continua sa faca victime. Din fericire, nu si in Bihor

Trei persoane au murit in tara din cauza gripei în săptămâna 9-15 ianuarie, potrivit unei informări publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 9, din care 8 cu tipul A, subtip H3N2 și unul cu tipul A, nesubtipat. Dintre cele 9 persoane decedate , niciuna vaccinata anti-gripal, 5 sunt femei și 4 bărbați.
Potrivit reprezentantilor Institutului National de Sanatate Publica, 8 persoane decedate au avut condiții medicale pre-existente.

Si medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor atenţionează că săptămâna trecută numărul îmbolnăvirilor prin infecţii acute respiratorii a trecut de limita superioară a intervalului de valori specific sezonului (aşteptat). Dintre cele 6111 de persoane îmbolnăvite, 62 au necesitat internare.
21 de bihoreni au fost suspecţi de gripă. După probele examinate serologic, opt cazuri au ieşit pozitive: opt oameni au gripă. Formele de boală ale acestora sunt însă medii şi uşoare, au spus medicii, care au transmis că nu există în Bihor niciun deces datorat gripei.

Distribuie informația
Alte știri