Grupare de traficanți de droguri destructurată de DIICOT la Oradea. 5 tineri au fost reținuți

La data de 23.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializată în distribuirea drogurilor de risc și de mare risc pe raza municipiului Oradea și în comunele limitrofe.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – mai 2022, pe raza municipiului Oradea a activat o grupare care a distribuit constant droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină, 3-CMC şi amfetamină) consumatorilor din zona municipiului Oradea.

În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 400 de grame de canabis și 135 grame de droguri de mare risc (3-CMC şi amfetamină), cântare de precizie, grindere și diverse sume de bani.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduși în vederea audierii 9 suspecți.
În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpați.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Bihor.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri