Grupare specializată în furturi din autoturisme, destructurată de poliţiştii bihoreni

Luni, 10 mai a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat patru bărbați de 32, 34, 24 și 33 de ani, toți din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și tentativă de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule îi bănuiesc pe bărbații de 32, 34 și 24 de ani că, la 19 februarie a.c., în interval orar 18.54 – 19.01, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe strada Corneliu Coposu din Oradea și, din torpedoul autoturismului, ar fi sustras 2.134 de lei.

De asemenea, bărbatul de 32 de ani este bănuit de polițiștii orădeni că, la 17 februarie a.c., în intervalul orar 16.00 – 17.00, ar fi pătruns într-un alt autoturismul parcat pe strada Armatei Române din Oradea, profitând că portierele autoturismul erau închise, dar nu asigurate și ar fi sustras o borsetă cu acte, un card bancar și 1.100 de lei.

Bărbatul de 33 de ani este bănuit că l-ar fi transportat pe orădeanul de 32 de ani, pe strada Armatei Române, i-ar fi oferit sprijin în timpul sustragerii bunurilor și, totodată, i-ar fi asigurat plecarea de la faţa locului.

Orădeanul de 32 de ani este bănuit că, la 17 februarie a.c., după ce ar fi sustras bunurile din autoturismul parcat pe strada Armatei Române, ar fi efectuat 7 retrageri de numerar de la două bancomate de pe raza municipiului Oradea, în valoare totală de 5.000 de lei, folosind de fiecare dată cardul tocmai sustras, fără a avea consimțământul titularului. Și în acest caz transportul către fiecare dintre locații ar fi fost asigurat tot de bărbatul de 33 de ani.

De asemenea, tânărul de 24 de ani, din Oradea, este bănuit că, la 17 martie a.c., în jurul orei 20.31, alături de cei doi bărbați de 32 și de 34 de ani, ar fi încercat să spargă cu un corp contondent geamul portierei unui autoturism parcat pe strada Aleea Emanuil Gojdu din Oradea, pentru a sustrage bunuri, fără a reuși însă, deoarece geamul avea un sistem de siguranță, astfel că aceștia au părăsit locul faptei. Geamul respectiv a crăpat în momentul în proprietarul a revenit la autoturism și l-a deblocat.

În urma administrării probatoriului în cauză, tot luni, 10 mai a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe bărbații de 34 și 24 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Bărbatul de 32 de ani este cercetat în stare de arest, în altă cauză (tâlhăria de la Salonta).

Marți, 11 mai a.c., polițiștii orădeni i-au prezentat pe cei trei bărbați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și tentativă de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 32 de ani încă un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, față de cei doi bărbați de 34 și de 24 de ani a fost dipusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor patru bărbați și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Distribuie informația
Alte știri