Grupul ebm-papst, lider global în producția de ventilatoare și motoare electrice, sponsor al Universității din Oradea

Grupul ebm-papst este o companie de familie cu sediul central în Mulfingen, Baden-Württemberg, Germania și un lider global în producția de ventilatoare și motoare electrice. Ca parte a angajamentului ebm-papst de a susține dezvoltarea viitoarei generații de ingineri, compania a dotat cu echipamente de ultimă tehnologie laboratorul Departamentului de Electronică și Telecomunicații al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației. Valoarea echipamentelor se ridică la aproape 20.000 de euro, noul laborator urmând să fie inaugurat pe data de 18 aprilie de la ora 14.00.

Cu peste 20.000 de produse în portofoliu, ebm-papst oferă produse personalizate, eficiente din punct de vedere energetic și inteligente pentru aproape orice tehnologie de ventilație și sisteme de motoare.

În România, cu o echipă tânără, compania și-a început activitatea în Oradea, în decembrie 2017. De la doar 17 angajați, aceasta a crescut an de an, ajungând în prezent la aproape 450 de angajați.

Investițiile ebm-papst în Oradea se ridică în total la 25 milioane de euro. Fiind o companie de familie, strategia acesteia este pe termen lung și implică planuri de dezvoltare multianuale. La finele anului 2023, ebm-papst a ajuns la o cifră de afaceri de aproape 65 de milioane de euro. 

Anul acesta, ebm-papst Romania intră într-o nouă etapă de dezvoltare și diversificare a activităților sale din Oradea. Astfel, compania a demarat noi proiecte ambițioase, mai exact dezvoltarea unui hub de cercetare și dezvoltare (R&D) cât și a unui hub IT. Rolul hubului de R&D este de a contribui la dezvoltarea produselor specifice industriei Airtech, iar hubul de IT va susține centralizarea și standardizarea tehnologiilor la nivelul întregului grup ebm-papst.

De asemenea, compania este un partener de nădejde al Universității din Oradea, cât și al universităților tehnice din Cluj-Napoca și Timișoara. Aceste parteneriate s-au concretizat, pe de o parte, în vizite ale specialiștilor ebm-papst la aceste universități, unde au vorbit studenților despre echipamentele dezvoltate în fabrica din Oradea, iar pe de altă parte în vizite ale studenților în fabrică, unde aceștia au putut vedea exact cum sunt organizate liniile de producție și ce oportunități de carieră le oferă compania.

Nu în ultimul rând, parteneriatele cu aceste universități înseamnă și programe de internship plătit și stagiatură pe care compania le oferă studenților din vestul țării.

Distribuie informația
Alte știri