”Gulliver” într-o nouă aventură pe scena Trupei Arcadia. E o premiera mondiala, sustine regizorul

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria ii invita pe micii oradeni la o noua premieră. E vorba de ”Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, de Radu Dinulescu, cel care semneaza si regia spectacolului. Se va juca, duminică, 19 februarie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, iar micutii vor avea ochelari activi.

Spectacolul pornește de la esența romanului lui Swift, însă tema este abordată într-o manieră contemporană si propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice, ceea ce reprezinta o premiera mondiala, sustine regizorul.

“Gulliver, un copil din zilele noastre, de vreo 8 – 9 ani, este atât de pasionat de jocurile video, încât ajunge să fie absorbit literalmente în lumea virtuală. Astfel, ajunge într-o altă dimensiune, unde personajele din jurului său sunt liliputane, iar el devine un uriaș virtual. Chiar dacă inițial interacțiunea cu micuții locuitori din Lilliput nu este una plină de amabilitate, cu timpul devin buni prieteni, iar Gulliver se transformă chiar într-un salvator”.

Spectacolul durează 45 de minute și se adresează unui public de peste 5 ani. Din echipa care a dat viață proiectului, pe lângă regizorul Radu Dinulescu și graficianul Armand Richelet-Kleinberg – care a conceput scenografia și imaginile 3D, fac parte actorii Zentania Lupșe, Consuela Egyed, Alex Pop, Florian Silaghi și scenografa Csüri Emese.

A doua reprezentație este programată sâmbătă, 4 martie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

 

Distribuie informația
Alte știri