Gunoi sub acoperire. Primăria Oradea a început montarea incintelor subterane pentru depozitarea deșeurilor. COMUNICAT

Primele trei incinte au fost montate pe str. Aluminei colț cu str. Carpați; str. Aluminei colț cu str. Sf. Apostol Andrei (lângă biserică) și zona Xenopol – str. D. Pompiliu. Finanţarea acestei investiţii se face din fondurile proprii ale operatorului de salubritate – S.C RER Ecologic Service Oradea S.A.

În luna mai a anului trecut, Primăria Oradea a semnat cu societatea RER Ecologic Service prelungirea cu 4 ani a duratei contractului de delegare a gestiunii seviciului public de salubrizare a municipiului, cu condiţia asumării de către operator a realizării şi finanţării unui plan de investiţii în sumă de 850.000 euro (fără TVA). Prin urmare, şi realizarea punctelor de colectare selectivă a deşeurilor cu amplasare în subteran se face de către RER în baza acestui plan de investiţii asumat.Valoarea totală a acestei investiţii este de 627.065 lei (inclusiv TVA) şi cuprinde realizarea a 10 platforme subterane cuprinzând 40 de containere metalice de colectare a deşeurilor, platforme care vor fi amenajate în 10 locaţii ale oraşului.

Cele 10 locaţii din oraş în care vor fi amplasate în subteran aceste puncte de colectare selectivă a deşeurilor sunt: str. Aleea Călinului nr. 5 – 7; str. Leonardo da Vinci nr. 24B; str. Leonardo da Vinci nr. 33; str Leonardo da Vinci nr. 11; Aleea Peneş Curcanul nr. 24 – două incinte; Aleea Zidarilor nr. 2; str. D. Pompeiu nr. 7; str. Aluminei nr. 2 şi str. Aluminei nr. 7. „Acest sistem subteran are o dată un avantaj de ordin estetic, în sensul că incintele pentru gunoi nu vor mai fi la vedere, iar apoi un avantaj olfactiv, al lipsei mirosului urât, întrucât acest contaniere subterane sunt închise etanş. Cu un sistem hidraulic, platformele de gunoi vor fi ridicate de maşina ge gunoi a RER, care le va goli de deşeuri”, a spus Mircea Stejerean – şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Distribuie informația
Alte știri