„Gunoiul doare!” (ABA) Crișuri va lansa luna asta un proiect pilot de sensibilizare a populației privind gunoaiele aruncate în ape.

Proiectul se va referi, în primă etapă, la municipiul Oradea, traversat de Crișul Repede. Pe malurile râului, deși au fost recent amenajate prin consolidări și alei de promenadă, se observă frecvent acumulări de deșeuri alcătuite din PET-uri, materiale textile, deșeuri menajere și echipamente de pescuit.

În fiecare lună, mai ales primăvara, echipele de curatare colectează între 15 și 25 de metri cubi de deșeuri. Autoritatile sustin ca singura modalitate prin care pot reduce cantitatile de deseuri pe rauri este constientizarea populatiei.

‘Proiectul ‘Gunoiul doare!’ dorim să fie un proiect de informare și educare eficient atât pentru sănătatea populației, mai ales a celei riverane, dar și pentru administrațiile locale. Vremea bună invită populația la plimbări pe malul apei, dar, din păcate, marea majoritate încă mai lasă gunoaie pe cursurile de apă, de parcă ar fi de datoria râului să curețe malurile. Se pare că ne este destul de greu să respectăm legea, să respectăm natura, să ne respectăm pe noi’, a declarat Dorel Dume, director ABA Crișuri.

Distribuie informația
Alte știri