Guvernul a adoptat forma finală a programului IMM Leasing

Foto: zf.ro

Companiile care vor să facă achiziţii de aparatură sau utilaje, noi sau second-hand, prin contracte de leasing se pot înscrie în programul guvernamental IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje, derulat prin intermediul FNGCIMM, valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar fiind de 5 milioane lei.

“A fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă privind implementarea noului program IMM Leasing. Este vorba despre un program de facilitare a accesului pentru IMM-uri la finanţare pentru achiziţia de echipamente şi utilaje, o finanţare non-bancară, complementară programului IMM Invest, aceasta fiind o opţiune în plus pentru IMM-urile care doresc să contracteze credite pentru achiziţia de echipamente şi utilaje. Principalele coordonate ale acestui program vizează un nivel al garanţiilor de până la 80% pentru creditele pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru creditele pentru achiziţia de alte echipamente şi utilaje”, a explicat Ionel Dancă.

El a adăugat că în cadrul programului sunt eligibile atât societăţile din categoria IMM-urilor, dar şi întreprinderile cu peste 250 de angajaţi.

“Valoarea finanţării garantate pentru astfel de achiziţii este de maxim 5 milioane de lei pentru un beneficiar şi beneficiază de condiţii avantajoase de creditare, precum dobânda subvenţionată în proporţie de 50%, avans zero şi comisioane de administrare zero “, a precizat Dancă. 

Distribuie informația
Alte știri