27 de spitale vor fi construite și dotate prin PNRR. Unul se va ridica la Oradea

Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, 22 februarie, lista celor 27 de spitale sau secții care vor fi construite și dotate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba despre unități sanitare din București și alte 16 județe. Termenul de realizare al acestora este iunie 2026. Bugetul alocat este de 2,2 miliarde de euro.

„Nu ne permitem să neglijăm această sumă de bani și pe de altă parte e responsabilitatea noastră pentru îmbunătățirea condițiilor din unitățile sanitare”, a atras atenția premierul.

Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum şi reabilitarea unor spitale. Prin această investiţie se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităţilor sanitare nou construite cu aparatură medicală şi sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fişei de observaţie electronică a pacienţilor.

Lista include construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

Noul spital din Oradea urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, el fiind proiectat să corespundă tuturor cerințelor secolului XXI. Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Distribuie informația
Alte știri