Guvernul a dat undă verde pentru Sala de Sport Polivalentă. Comunicat

Guvernul României a aprobat in ultima ședință de guvern hotărârea privind indicatorii tehnico-economici ai Sălii de Sport Polivalentă din Oradea. Aceasta este ultima etapă înaintea organizării licitației pentru lucrarea propriu-zisă, după ce anterior a fost avizat studiul de fezabilitate.

,,După publicarea hotărârii de guvern, Compania Națională de Investiții poate demara licitația pentru începerea lucrărilor la această sală de sport. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate precum și la obținerea avizelor necesare realizării acestui obiectiv important pentru orașul nostru. Doresc să mulțumesc Guvernului, Ministerului Dezvoltării Regionale, Companiei Naționale de Investiții, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Finanțelor și celor care au sprijinit acest proiect”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea.

Terenul pentru sala de sport polivalentă este pus la dispoziţie de Primăria Oradea, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a Campusului Universitar al Universităţii Oradea. Termenul pentru finalizarea investiţiei este de 2 ani de la începerea lucrărilor.

Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile. Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport. Valoarea totală a investiţiei este de 22.126.400 euro, din care 4.030.310 euro este partea din finanţare care revine Municipiului Oradea, restul fiind finanţat de către guvern.

Distribuie informația
Alte știri