Guvernul a decis prelungirea termenului pentru depunerea Declarației unice, până pe 31 iulie

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care a fost prelungit, până pe 31 iulie, termenul de depunere a declarației unice de către contribuabili, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Termenul era inițial 16 iulie.

Contribuabilii pot depune astfel până la 31 iulie declarația unică privind contribuțiile sociale și impozitul pe venit datorate de persoanele fizice. „Aceasta se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au de asemenea obligația de a depune Declarația Unică”, informează ANAF.

Declarația Unică se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Declarația se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Distribuie informația
Alte știri