Guvernul a ieșit în stradă să încurajeze vaccinarea. Autoritățile vor să se concentreze pe mediul rural

800 de mii de persoane vaccinate în zece zile! Este ținta Guvernului pentru care schimbă și campania de comunicare. Se va merge cu vaccinul din poartă în poartă. Semnalul a fost dat de azi, când miniștrii și alți oficiali au coborât în stradă pentru a-i convinge pe oameni să se imunizeze. Premierul Florin Cîțu a anunțat că, dacă lucrurile merg bine, după 1 iunie mai vin și alte măsuri de relaxare.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a participat la acțiunea de vaccinare din comuna Vedea, jud. Giurgiu. Vicepremierul Dan Barna a fost voluntar la înmânarea certificatelor de vaccinare într-un centru din București. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mers la Constanța, unde s-a deschis un centru mobil chiar pe faleză. Vaccinul s-a administrat inclusiv într-un autobuz deschis care de obicei plimbă turiștii. Tocmai într-o astfel de zonă, în județul Mureș, a vaccinat, împreună cu alte cadre medicale, șeful DSU, Raed Arafat.

De altfel, autoritățile vor să se concentreze pe imunizarea celor de la țară. În mediul rural, dar și în orașele mai mici, medicii de familie vor avea un cuvânt important în procesul de vaccinare. Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a ținut să meargă la cabinetul unui medic de familie și să îi ghideze pe cei dornici de vaccinare.

Distribuie informația
Alte știri