Guvernul a prelungit până la 1 iulie perioada de valorificare a tomatelor cultivate în sere şi solarii

economica.net

Guvernul a prelungit perioada de valorificare a tomatelor obţinute în spaţii protejate de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv, a informat Ministerul Agriculturii.

n primăvara anului 2020, potrivit caracterizării agrometeorologice emisă de ANM, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situaţie care a afectat cultura de tomate în spaţii protejate.

”Din cauza faptului că numeroşi fermierii înscrişi în program nu au reuşit să valorifice producţia de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv”, arată Ministerul Agriculturii.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative şi de întocmire de către direcţiile pentru agricultură judeţeană (DAJ) a situaţiei centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat prevede: valorificarea producţiei până la data de 1 iulie inclusiv; depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producţiei şi copia Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţia plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv; întocmirea de către DAJ şi transmiterea situaţiei centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Alte știri