Guvernul oferă bani nerambursabili, femeilor de afaceri. Vezi câţi şi care sunt condiţiile

Femeie de afaceri cu bani

Guvenul a lansat un program de sprijin pentru femeile care au afaceri. Astfel, aproape 800 de antreprenoare vor putea primi fonduri nerambursabile de la stat, de până la 40.000 de euro. Si asta prin programul „Femeia Antreprenor”.

Programul se adreseaza firmelor care sunt Microintreprinderi , Intreprinderi Mici sau Mijlocii, au cel putin un asociat femeie care detine cel putin 50% din actiunile societatii si au capital social integral privat.

Înscrierile în proiect au început de joi, 18 august şi se vor putea face timp de 30 de zile lucrătoare. Pentru acest an, bugetul este de 157 de milioane de lei şi se estimează că în 2022 vor beneficia de acest program 785 de persoane. Se vor primi 100 de mii de lei pentru crearea unui loc de muncă şi 200.000 lei pentru crearea a două locuri de muncă.

Înscrierea se va face electronic. Toate dosarele vor fi analizate iar selectarea lor se va face pe baza unui punctaj. Vor fi punctate, în priul rând, activităţile de producţie şi industriile creative. 

Vor fi excluse de la finaţare firmele care produc sau comercializează tutun şi alcool, dar şi cele care se ocupă de pescuit şi acvacultură. Programul „Femeia Antreprenor” ar trebui să funcţioneze pentru următorii 5 ani şi să ajute să rămână în business-uri 5.000 de femei.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri