Guvernul pregătește concedieri și vrea să taie din cheltuielile care cresc alarmant

Ziua de luni, 8 iulie, vine cu tensiune pentru bugetarii care nu îşi fac treaba, spun premierul şi ministrul de Finanţe. Începând de săptămâna aceasta, veniturile şi cheltuielile fiecărui minister sau instituţie de stat vor fi luate la verificat. La fel şi eficienţa angajaţilor. Cei care nu lucrează vor fi daţi afară.

Conform unor surse din partid, executivul vrea să impoziteze pensiile speciale. De asemenea, unele programe sociale ar putea fi trase pe linie moartă, iar instituțiile statului vor fi restructurate, pentru a fi mai eficiente. Măsurile vin după ce executivul a constatat că nu are suficienţi bani la buget.

Conform ultimei execuţii bugetare, cheltuielile statului au crescut galopant, iar trei sferturi din bani se duc pe pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor. Conform unor surse din PSD, golul bugetar se ridică la 11 miliarde de lei, din care ar putea fi acoperiţi doar 7 miliarde.
Foto: capital.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri