Guvernul promite 60 de miliarde de euro în infrastructura de transport a României. Vezi investițiile pentru Bihor

Guvernul promite investirea a nu mai puțin de 60 de miliarde de euro în infrastructura de transport a României. În planul de relansare economică care va fi prezentat astăzi, executivul susție că va demara în perioada 2020-2030 lucrări la aproximativ 3.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres. De asemenea, sunt prevăzute investiții în circa 3.000 de kilometri de cale ferată. În plan sunt incluse și proiectele de metrul din București și Cluj.

Ce prevede planul de infrastuctură de transport:

Rutier

Finalizarea lucrărilor de infrastructură aflate în implementare – 407,3 Km de autostrăzi și drumuri expres. Cost estimat: 4,3 miliarde euro. Aici intra Autostrada Transilvania (Suplacu de Barcău – Borș), Sebeș – Turda.

Conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României și cu rețelele de transport pan-europene, prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres. Perioada: 2020 – 2030. Cost estimat: 31 miliarde euro, unde e inclusa Autostrada Transilvania: Nădășelu – Suplacu de Barcău.

Feroviar

Investiții în cca. 3.000 km de cale ferată, în perioada 2020 – 2030, cu un cost estimat de aproximativ 18 miliarde euro. La acest capitol apar Proiecte noi de modernizare a căii ferate în scopul asigurării obiectivelor de conectivitate: Ploiești-Suceava-Dărmănești, București-Craiova-Timișoara-Arad, Suceava-Cluj Napoca, Buzău-Fetești, Port Constanța-Palas, Predeal-Brașov, Centura feroviară a Municipiului București, Cluj Napoca-Episcopia Bihor

Distribuie informația
Alte știri