Guvernul ungar, licitație pentru studiul de fezabilitate al liniei ferate de mare viteză Budapesta- Cluj-Napoca

Linia ferată de mare viteză dintre Budapesta și Cluj Napoca a intrat în prima fază, cea a studiului de fezabilitate, potrivit dcnews.ro.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., compania maghiară de căi ferate, a lansat licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării liniei ferate de mare viteză Budapesta -Oradea -Cluj-Napoca.

Săptămâna aceasta a apărut anunțul pe platforma europeană de achiziţii publice TED.Europa, potrivit economica.net. Durata contractului va fi de 540 de zile iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie 2020. Conform sursei citate, trenurile ar circula cu viteze de 250 km/oră.

Distanţa dintre Cluj Napoca şi Budapesta este de circa 415 kilometri astfel că studiul ungurilor pentru 300 de kilometri ar putea viza exclusiv partea maghiară din viitoarea cale ferată de mare viteză. Rămâne de văzut dacă şi cei de la CFR Infrastructură vor lansa la rândul lor o licitaţie pentru secţiunea din România a viitoarei linii de mare viteză.

Alte știri