Guvernul va da curând OUG pentru cursuri online în universități

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că Executivul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.

„Sunt sigur că miercuri (n.r.- 25 mai), în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară – în funcţie de specificul fiecărui domeniu: medicină, socio-umane, inginerie – va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dintre activităţi şi în format digital.

Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România.

Distribuie informația
Alte știri