Guvernul va deconta unele cheltuieli de transport ale elevilor. Ordonanța de urgență, dezbătută miercuri. Asociațiile elevilor protestează

Foto: stirileprotv.ro

Cheltuielile de transport pentru elevii care fac naveta vor fi decontate din bugetul Ministerului Educației, o dată ce ordonanța de urgență de modificare a Legii Educației Naționale va fi adoptată de guvern.

Un proiect de OUG se află pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, prin care elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, în limita a 50 km, potrivit Agerpres.

Totodată, potrivit proiectului de act normativ, elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi.

Asociațiile elevilor sunt nemulțumite, subliniind că măsura elimină de fapt transportul gratuit. Anunță că astăzi vor picheta sediile mai multor prefecturi din țară, dar și sediul Guvernului, în semn de protest față de eliminarea gratuității transportului pentru elevi.

Distribuie informația
Alte știri