„Hai, România! – Povestea Generației de Aur” va avea avanpremiera la Oradea, cu invitați speciali. Video

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai amplu și minuțios film realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. „Hai, România! – Povestea Generației de Aur” va avea avanpremiera la Oradea pe 28 februarie 2024. Emerich Ienei, Zeno Bundea, Claudiu Keșeru, Mihai Neșu sunt invitații speciali ai evenimentului.

Este vorba despre povestea complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000, o perioadă în care Echipa Națională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA și a reușit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) și două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 și 2000).

„Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, în regia lui Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun și produs de Călin Crețu, Simion Apreutese și Loredana Apreutese (Headline Management Agency), este primul film al acelor vremuri, al „nopților albe” de sărbătoare.  Care va fi difuzat în premieră pe marele ecran și va putea fi văzut de microbiștii de toate vârstele, în toată țara. Acesta va celebra în 2024 aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, respectiv calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994.

Producția cinematografică, ale cărei prime imagini și declarații pot fi văzute în trailerul de prezentare, îi va aduce, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru acest film documentar pe Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Gâlcă, alături de portarii Echipei Naționale, Florin Prunea și Bogdan Stelea. Pentru realizarea filmului și a serialului au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații, atât în diferite locuri din România, cât și în străinătate, mai precis în Italia, Coreea de Sud și Spania unde echipa de producție a stat de vorbă cu Cristian Chivu, Dan Petrescu și Gheorghe Popescu.

Până atunci, cei interesați pot afla mai multe detalii pe paginile oficiale „Hai, România! – Povestea Generației de Aur” de Facebook și Instagram.

Distribuie informația
Alte știri