Haită de lupi filmată în Parcul Natural Apuseni

O haită de lupi a fost surprinsă de camerele de supraveghere amplasate pe teritoriul Parcului Natural Apuseni iar imaginile au fost postate vineri pe contul de Facebook al Regieni Naționale a Pădurilor – Romsilva. 

Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul fiind cele mai sensibile. În imaginile de mai jos se observă cum lupii sesizează camera de monitorizare amplasată de rangerii de la administrația Parcului Natural Apuseni.

Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Distribuie informația
Alte știri