HELLA inaugurează la Oradea un nou centru tehnic automotive

• Sediul devine funcțional începând cu decembrie 2022, cu o echipă de bază de 15 specialiști, care deja lucrează în HELLA din toamna acestui an
• În următorii doi ani, HELLA va avea aproximativ 100 de angajați în Oradea care vor dezvolta produse pentru mașina electrică

Furnizor de renume mondial în industria automotive, HELLA inaugurează, la sfârșitul acestui an, sediul centrului de proiectare și dezvoltare din Oradea. Este a patra locație cu acest profil din HELLA România, după centrul din Craiova și cele două din Timișoara. Noul HELLA Technical Center Oradea va atrage aproximativ 100 de specialiști în următorii doi ani, care, inițial, vor dezvolta produse inovatoare în parteneriat cu colegii lor din centrul tehnic de la Timișoara, urmând ca la sfârșitul acelei perioade să câștige autonomie pe proiecte.

Noua locație se inaugurează la începutul lunii decembrie, având deja o echipă de 15 angajați care sunt implicați în proiecte ale HELLA Technical Center Timișoara, care sprijină formarea centrului de la Oradea.

Specialiștii orădeni lucrează la dezvoltarea soluțiilor pentru produse destinate vehiculelor electrice, precum sistemele de management al bateriei și convertoarele de tensiune.

Sebastian Nicoară este director al noului centru de la Oradea, după ce a condus departamentul de dezvoltare al Power Electronics din HELLA Technical Center Timișoara. Cu o experiență de 17 ani în HELLA România, Sebastian Nicoară va contribui la creșterea noii locației, aplicând strategia și viziunea globală a companiei, aceea de a oferi un cadru de lucru stabil, în care angajații își pot valorifica potențialul, conectați la o industrie cu tehnologii ale viitorului. ”Ne bucurăm să deschidem acest nou capitol pentru HELLA, într-un oraș ca Oradea, unde suntem sprijiniți de partenerii din comunitate să creștem sănătos, cu aportul specialiștilor locali. La fel ca la început, la Timișoara, unde astăzi avem o locație cu 800 de angajați, colaborări cu echipe globale și independență în gestionarea proiectelor, și la Oradea perspectiva este de creștere.

Produsele dezvoltate aici, care vor fi realizate în fabrici HELLA din România și din lume, vor echipa cele mai noi modele de automobile, iar colegii orădeni vor fi mândri că rezultatul muncii lor se va regăsi în mașinile viitorului, spune Sebastian Nicoară.

Centrul tehnic de la Oradea oferă oportunități de carieră pentru tineri, absolvenți și studenți, dar și pentru profesioniști cu experiență care pot ocupa poziții de conducere. Domeniile în care se fac angajări sunt software, hardware și inginerie mecanică, dar și managementul proiectelor sau calitate și Functional Safety, cu responsabilitate pentru siguranța produselor HELLA.

Compania automotive are în țara noastră cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iași și Oradea, cu aproximativ 5000 de angajați.

Despre HELLA

HELLA, furnizor automotive de anvergură internațională, este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 6,3 miliarde de euro, în anul fiscal 2021/2022.

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare. (Advertorial)

Distribuie informația
Alte știri