Her Story, Her Future: Program de mentorat pentru femeile din industria filmului

Creatrix Fama, organizatorul temerarului Film O’Clock International Festival desfășurat simultan în șapte țări aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică, anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru programul de mentorat „Her Story, Her Future”. Acest program are ca scop sprijinirea și încurajarea femeilor din industria filmului, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale într-un mediu sigur și susținător. Termenul limită pentru înscrieri este 4 august, iar selecția finală a participantelor va fi anunțată înainte de lansarea oficială a programului, în data de 10 august 2023.

„Her Story, Her Future” oferă un cadru de mentorat timp de trei luni, în perioada august – octombrie 2023, cu organizarea unui pitch internațional online în data de 29 octombrie. Participantele selectate vor avea ocazia să lucreze alături de mentore de renume, profesioniste cu experiență în industria filmului din România, Lituania, Egipt și Bulgaria, și să beneficieze de feedback și îndrumare pentru dezvoltarea propriilor proiecte cinematografice. Cel mai bun pitch va fi recompensat cu un premiu în valoare de 1.000 euro brut.

Procedura de înscriere constă în completarea unui formular disponibil pe website-ul HerStoryHerFuture.com. Solicitantele trebuie să aibă cel puțin 18 ani și cetățenie română pentru a fi eligibile. Etapele de selecție constau într-o înscriere online, urmată de un scurt interviu. Detaliile complete privind înscrierile pot fi găsite pe website-ul proiectului.

În cadrul acestui program, participantele vor avea ocazia să fie mentorate de 7 personalități remarcabile din industrie:

Alina Grigore este o talentată actriță și regizoare română care a câștigat recunoaștere și apreciere pentru contribuțiile sale semnificative în industrie, inspirând noi generații de artiști. Ca actriță, a lucrat cu regizori de renume precum Cristi Puiu și Adrian Sitaru. În paralel cu cariera sa de actorie, Alina Grigore s-a dedicat și regiei și producției de film, iar debutul său regizoral, „Blue Moon”, a fost distins cu premiul Golden Shell la Festivalul de Film de la San Sebastian. Alina a dovedit un stil distinctiv în regie și o abordare creativă în explorarea temelor complexe și a emoțiilor umane.

Ayten Amin este o regizoare egipteană cu o carieră impresionantă. A studiat cinematografia independent și și-a început cariera în 2006 cu scurtmetrajul său „Her Man”, care a fost selectat oficial la Clermont Ferrand și la multe alte festivaluri internaționale de film. În 2017, a regizat seria de mare succes „Seventh Neighbor”, în care protagoniste au fost femei și care a avut peste 20 de milioane de vizualizări. În 2020, a lansat al doilea său lungmetraj, „Souad”, care a fost selectat oficial la Festivalul de la Cannes 2020 și la Panorama Berlin 2021, transformând-o în prima regizoare egipteană care a fost selectată oficial la ambele festivaluri. 

Jorė Janavičiūtė este o regizoare și jurnalistă cu o carieră impresionantă în domeniul filmului din Lituania. Filmul ei „Where Things, Where People Disappear” (2017) a fost proiectat în aproape douăzeci de festivaluri din Europa și a câștigat premiul Silver Screen „Young Director Award” în categoria Film School (Europa) la Cannes, Franța, în 2018, precum și premiul pentru Cel mai bun film de ficțiune la BEAST IFF 2019 în Porto, Portugalia. În prezent, Jorė se află în dezvoltarea unor noi proiecte de film, predă la Universitatea din Vilnius și scrie articole pentru media lituaniană.

Kawthar Younis este o tânără regizoare și producătoare din Egipt, cu o experiență de 14 ani în industria filmului. Scurtmetrajul său “My Girl Friend” a avut premiera Mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film egiptean din istorie inclus în secțiunea competițională.

Tanya Konstandinova este o actriță bulgară cunoscută pentru rolurile sale în producții de film internaționale,  inclusiv într-o producție a Warner Bros. Actrița este remarcabilă în interpretarea personajelor psihologic complexe, precum rolul de psihiatru din scurtmetrajul „Coercion”, care a fost selectat în mai multe festivaluri de film, inclusiv BFI și Festivalul de Film de la Cannes.

Teodora-Kosara Popova este o tânără scenaristă și regizoare din Bulgaria, asistentă la NATFA, unde își împărtășește cunoștințele și experiența în domeniul regiei. Este cunoscută în special pentru documentarul său „Tanda”, care a fost nominalizat la Premiile Oscar Student Academy Awards în 2020.

Zhana Kalinova este o curatoare de film și producătoare din Bulgaria, cu o vastă experiență în industria cinematografică. A lucrat la diferite festivaluri de film (Sofia International Film Festival, Berlin International Film Festival) și proiecte cinematografice diverse, aducând o abordare creativă și dedicată în toate activitățile sale. Prin abilitățile sale de organizare și a rețelei internaționale de profesioniști pe care și-a creat-o, Zhana a lucrat și la prestigiosul European Film Academy Awards Ceremony.

Pentru mai multe informații și detalii privind proiectul, vă rugăm să accesați website-ul oficial: www.HerStoryHerFuture.com.

Proiectul cultural este produs de Creatrix Fama și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România (AFCN).

Distribuie informația
Alte știri