EXCLUSIV: Hexi Pharma a distribuit dezinfectanti si in Bihor. Firma a castigat anul trecut 4  licitatii la Spitalul Judetean din Oradea. 

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea a achizitionat, in 2015,  dezinfectanti de nivel mediu si dezinfectanti pentru instrumentar dar si medicamente de la HEXI PHARMA. Asa cum reiese din datele publicate pe portalul national de achizitii publice,  ultimul contract incheiat intre spital si firma acuzata ca dilua dezinfectantii este de unul de achizitie de medicamente si a fost atribuit in luna august.  Inaintea acestuia, in 2015, Hexi Pharma a castigat alte 3 licitatii pentru livrarea de dezinfectanti, in valoare totala de peste 900.000 lei.

Doar o achizitie a fost facuta prin licitatie deschisa, la celelalte procedura fiind fara anunt de participare, prin negociere directa. In anii precedenti, Spitalul Judetean mai incredintase firmei Hexi Pharma, alte 4 contracte: 3 in 2012 si unul in 2013.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit ca dezinfectantii furnizati de aceasta firma spitalelor au concentratii de pana la zece ori mai mici decat cele inscrise pe eticheta. In urma acestui scandal, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a anuntat, luni, demisia iar Hexi Pharma si-a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti.

Update

Managerul Spitalului Clinic Județean din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a declarat joi, pentru AGERPRES, că nu sunt probleme în instituție din cauza dezinfectanților.

Medicul a precizat că nu au fost sistate operații sau alte dereglări majore în activitate din cauza problemei dezinfectanților. ‘La noi, nu. Nu avem probleme cu dezinfectanții’, a spus dr. Carp.

În schimb, șeful insituției a precizat că așteaptă o comunicare de la Ministerul Sănătății.

‘Așteptăm să ne comunice Ministerul Sănătății ce să facem. Noi nu avem un singur furnizor. Avem mai mulți. Avem firme care au ieșit la licitații pe locul doi, am luat legătura cu ei și când avem nevoie, ne trimit’, a mai spus dr. Carp.

hexi-oradea

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri