Hotnews.ro – Spitalul Clinic Judetean Oradea, cel mai mare cumparator al produselor Hexi Pharma. Raspunsul mananagerului Carp :” E o greseala a celor care au furnizat datele”

20 de spitale din tara au cumparat in perioada 2009-2015 dezinfectanti si medicamente in valoare de peste 101,7 milioane lei (peste 23,1 milioane euro) de la Hexi Pharma, firma prin care Dan Condrea vindea substante diluate de mii de ori, potrivit datelor furnizate catre hotnews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei.  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea si cel din Craiova se afla pe primele doua locuri, cu achizitii in valoare de 32,4 milioane lei si respectiv 15,2 milioane lei.

Dupa aparitia articolului, managerul Spitalului din Oradea, Gheorghe Carp a dat un drept la replica in care sustine ca informatiile sunt eronate: „Cred ca este o mare greseala din partea celor care v-au furnizat datele. Noi am trimis rapoarte atat la DNA cat si la DIICOT, insotite de toate facturile pe care le-am avut, care arata ca valoarea platita de noi pe produse Hexi Pharma a fost de peste 1,6 milioane lei, si nu de 32 milioane lei. In legatura cu produsele Hexi Pharma: Nu am primit nicio informare din partea SRI-ului pentru ca nu a fost cazul. Toate probele noastre de sanitatie si dupa ce a izbucnit scandalul au fost bune, inclusiv la produsele Hexi Pharma”, a precizat Carp. Potrivit acestuia, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea a achizitionat dezinfectanti de la SC Hexi Pharma in valoare totala de 1.604.559 lei cu TVA inclus, aceasta suma fiind aferenta perioadei 2007-2016 si nu 32.453.697 lei pe perioada 2009-2015.

Citeste tot articolul pe hotnews.ro

 

 

Distribuie informația
Alte știri