Iarna pune stăpânire pe toată România. Avertizare meteo de vreme rea

Iarna pune stăpânire pe toată România. Meteorologii au emis două alerte de vreme severă, valabile în următoarele ore. Se anunţă ninsori viscolite în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, dar și polei.

Codul galben este valabil în intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 8.00 când se aşteaptă ninsori viscoliteEste vorba despre județele  Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea.

În această noapte, în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

Temperaturile în țara noastră vor crește în noaptea de miercuri spre joi și se vor situa între -3 și 5 grade, iar pe parcursul zilei de joi temperaturile vor fi între 3 și 11 grade.

Sâmbătă și duminică vremea se va răci.

Distribuie informația
Alte știri