Ideea ministrului Cseke Attila pentru case mai ieftine pentru români: proiecte tip puse la dispoziție de stat

Ministrul Dezvoltării ia ca model pentru casele românilor o măsură a Guvernului maghiar. Cseke Attila, spune că în Ungaria o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor folosind proiecte tip puse la dispoziție de autoritati, iar această măsură va fi introdusă și în România.

”Este o soluție bună pentru familii”, a scris ministrul Dezvoltării pe Facebook, fără a oferi alte detalii.

Cseke Attilla  s-a întâlnit joi, la Budapesta, cu Lázár János, ministru al construcțiilor și transportului, și au vorbit despre „simplificarea  proceselor din domeniul construcțiilor.

Am vorbit despre simplificarea și eficientizarea proceselor din domeniul construcțiilor, necesitatea investițiilor în infrastructura mare, și coordonarea construirii pistelor cicloturistice astfel încât acestea să se întâlnească la graniță. Ambele state au sisteme și modele care funcționează bine, și care pot fi implementate și de către țara vecină. România a fost printre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluție la scumpirea materialelor de construcție și am oferit ajutorul nostru Ungariei.

În Ungaria, o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor, folosind proiectele tip puse la dispoziția publicului de Guvern. Vom introduce această măsură și în România, pentru că este o soluție bună pentru familii. Am avut o discuție profesională, utilă, și intenționez să continui această cooperare între cele două ministere, a scris Cseke pe Facebook.

Distribuie informația
Alte știri