Idei de afaceri: murul, cultura de succes a unui mic producator bihorean

Fermierii cu suprafete mici de teren care au ales sa cultive arbusti fructiferi par sa fi tras lozul castigator. Acest lucru se poate spune si in cazul unui producator din localitatea Dicanesti, judetul Bihor. Daniel Daraban, un tanar agricultor, a mizat acum doi ani pe dezvoltarea unei plantatii de mure, pe 2 hectare, in paralel cu ingrijirea unei livezi imbatranite. O buna parte din fructele culese a reusit sa le vanda, insa o parte a pastrat-o si pentru procesare, realizand gemuri si siropuri.

„Avem o livada mai batrana de mere, prune, scoruse, insa in paralel am vrut sa dezvoltam si o plantatie noua. Asa ne-am decis, in 2015, sa incepem o cultura de mure. Avem in prezent o suprafata de 2 hectare cultivate cu mure. Am ales numele de Colina Fructelor deoarece ne dorim sa ne extindem cu zmeura, apoi si gutui”, a povestit fermierul, pentru StiriAgricole.ro.

„Plantarea propriu-zisa am realizat-o in luna noiembrie 2015, moment in care am achizitionat 3.600 de fire de mure, fara spini. Anul urmator, mare parte din plante s-au prins, au aparut si primele fructe…” Citeste mai departe

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri