Identificare şi intervenţie în traumă şi adicţii

Seminarul, “Identificare şi intervenţie în traumă şi adicţii”, a fost susţinut de către dr.Katherine Welch, medic pediatru american, preşedinte al organizaţiei Relentless şi Andrea Pontoş, asistent social în cadrul Fundaţiei People to People.

Nevoia susţinerii acestei prezentari a fost dată de faptul că medicii scolari si asistentele medicale sunt profesionişti aflaţi in contact direct cu adolescenţii şi sunt primii care pot indentifica posibilele cazuri de traumă, abuz si adicţii ale acestora, în mediul şcolar. Astfel o identificare corespunzătoare şi o interventie sau o direcţionare către servicii adecvate poate să reducă riscurile unui comportament disfuncţional ulterior pentru aceşti tineri.

S-a accentuat importanţa suportului emoţional pe care părinţii, în special, şi dascălii deopotrivă trebuie să îl acorde adolescentilor pentru a învăţa să ia decizii corecte, bine ştiut fiind faptul că drogurile şi alcoolul influenţează în mod negativ luarea deciziilor. Dependenţa în rândul tinerilor este un subiect delicat, care afectează nu doar viaţa dependentului, ci şi pe cea a apropiaţilor săi.

Distribuie informația
Alte știri