„Identitatea omului în secolul al XXI-lea”, sesiune de comunicări științifice studențești, la Oradea

Asociația studențească „Coriolan Tămâian” Oradea, împreună cu Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” și Departamentul Oradea Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, organizează Sesiunea de comunicări științifice studențești, care se desfășoară în perioada 12-13 aprilie 2024 în Aula Magna a seminarului greco-catolic orădean [str. General Gheorghe Magheru, 25].

Sesiunea de comunicări științifice are în acest an ca temă „Identitatea omului în secolul al XXI-lea” („Mankind’s identity in the 21st century”) și va cuprinde douăzeci de lucrări științifice susținute atât fizic, cât și online. Relatorii sunt de studenți și teologi ai mai multor universități, din țară și străinătate, printre care: Facultatea de Teologie Greco-Catolică (departamentele Oradea, Cluj-Napoca și Blaj), Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Litere de la Universitatea „Babeș- Bolyai” Cluj-Napoca, precum și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București, Facultatea de Artă, Facultatea de Georgrafie, Turism și Sport de la Universitatea din Oradea, Institutul Pontifical Oriental din Roma (Italia) și Facultatea de Inginerie, Matematică și Științe Computaționale de la Universitatea din Twente (Olanda). Sesiunile de lucrări vor fi intercalate de sesiuni deschise sau Conversatorium, în cadrul cărora ceiprezenți vor avea ocazia să discute împreună pe marginea subiectelor abordate.

Într- o lume marcată de schimbări rapide și complexe, cercetarea asupra identității umane este o preocupare legitimă. Ca tineri studenți pornim cu avânt spre a explora dimensiunile profunde ale umanității. Așadar, ne propunem să facilităm dialogul între diversele discipline academice, oferind participanților și publicului oportunitatea de a se întâlni în descoperirea identității umane de azi și de mâine, astfel încât să contribuim la înțelegerea mai profundă a vieții și a lumii în care trăim.” – spun studenții Asociației „Coriolan Tămâian” din Oradea.

Sesiunea de comunicări științifice studențești din acest an va aborda o vastă tematică cu privire la identitatea omului contemporan: de la rădăcinile geografice, culturale, și spirituale, până la abordări din perspectiva antropologică, psihologică, socială, teologică și biblică. Vor fi interpelate totodată teme actuale precum inteligența artificială sau furtul online al identității bancare.

Într-o lume în care se pare că totul se află într-o deteriorare accelerată: culturală, economică, sanitară, dar mai ales socială și a valorilor, se vădește din ce în ce mai mult nevoia de spirite vii, iscoditoare, care mai presus de toate să spere în valorile care au dat unele dintre cele mai importante și trainice comori sufletești ale umanității: dreptul la educație, demnitatea umană, fraternitatea, pacea, iubirea. Acestea au rodit pe solul valorilor lumii clasice, și au atins înflorirea în spiritul creștinismului. Nădăjduim cu toții într-o nouă epocă, care să răsară după această acută perioadă de tranziție, în care să zâmbim și să ne putem da din nou, fără teamă, mâna unii cu alții.” – mai scriu organizatorii, care vă așteaptă să luați parte la acest simpozion internațional al studenților, de diferite confesiuni, care se desfășoară anual de mai bine de un deceniu, la Seminarul Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea!

Distribuie informația
Alte știri