„Igloo-ul Vieții”a ajuns şi în zona Şuncuiuș din Munţii Pădurea Craiului

Foto: facebook/ salvamont bihor

Biblioteca mobilă a ajuns şi în zona Şuncuius din Munţii Pădurea Craiului. Ea fiind amenajată într-un “Igloo” amplasat în vecinătatea Postului Salvamont al Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor. Iniţiativa se încadrează într-un proiect mai amplu derulat de Asociaţia Exploratorilor Puşcaţii din Arad, având obiectivul principal de a implementa conceptul de NoMAD Library.

În Igloo-ul Vieții se vor găsi cărți despre elemente ale vieții (om și natură, faună și floră, descoperiri, obiceiuri și trăiri umane, conviețuire și preotecție). S-a ales această zonă datorită faptului că oferă o remarcabilă varietate de obiective turistice montane și speologice, în special recunoscute pentru relieful și formațiunile carstice unice în România.

Ideea amenajării unei biblioteci într-o astfel de construcție ușoară aparține unui ONG din Arad, pentru a permite călătorilor să aibă o clipă de răgaz, pe care să o petreacă în compania unei cărți. Asemenea biblioteci mobile au mai fost inaugurate la Arad, Cheile Turzii, Hunedoara și în Poiana Glăvoi din Bihor.

Cele zece Igloo-uri ale proiectului vor găzdui în jur de 4000-5000 de cărți, vor fi amplasate în diferite locații turistice din România și deschise publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor de a-și petrece timpul liber prin citirea unei cărți. 

,,Întrucât fiecare amenajare de Igloo necesită o deplasare de 1-2 zile în natură, ne propunem și organizarea de drumeții în zonele montane și obiectivelor turistice din apropiere, ghidându-i pe adolescenți către un stil de viată mai sănătos prin mișcare și sport în natură. De asemenea, doresc să mulțumesc partenerului principal Astreea, furnizorul și producătorul de Igloo-uri pentru încrederea și susținerea acordată”, declară Sebastian Martian Sbîrcea, președintele Asociației Exploratorilor Puscatii.

Alte știri