IGPF: 3.700 de poliţişti de frontieră, mobilizaţi pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, în punctele de trecere a frontierei, în perioada minivacanţei de 1 Decembrie.

„Menţionăm faptul că, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, marţi.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară, în prezent, în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

„O situaţie specială se înregistrează la traficul pentru camioane. În această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, dar şi la cea cu Ucraina, unde se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule”, arată sursa citată.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea, Sighetu Marmaţiei, Iaşi şi Giurgiu au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

A fost suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi la arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Distribuie informația
Alte știri