IGSU recomandă cetăţenilor să nu pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică

Pompierii recomandă cetăţenilor, în contextul atenţionărilor de vreme rea, să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

„Urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor. Evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. În situaţia manifestării vântului puternic, rămâneţi în spaţii închise care vă asigură protecţia şi evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Marţi dimineaţă, mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene erau închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Situaţia actualizată poate fi regăsită la adresa: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 de mijloace tehnice, sunt la datorie în sprijinul autorităţilor şi cetăţenilor, pentru gestionarea cu eficienţă a situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea vremii neprielnice.

Pompierii, împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea, au intervenit în ultimele 24 de ore pentru evacuarea a 28 de persoane blocate în mai multe autoturisme. De asemenea, colegii noştri au acţionat pentru deblocarea a 190 de autoturisme înzăpezite, în care se aflau aproximativ 400 de persoane, precum şi pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil.

Distribuie informația
Alte știri